JUNGacademie Nederland
                                                                                          OPLEIDING TOT DIEPTETHERAPEUT volgens Carl G. Jung  

                                                          

 

 JUNGacademie   Colleges   

Je eigen mythe leven

 

Zondag 19 november 2017  12:00 - 16:00 uur

JVATN geaccrediteerd

Religie is mythologie. En zit dus boordevol mythen. Anders dan het alledaagse spraakgebruik ons wil doen geloven, zijn mythen geen flauwekul. Zij vertellen over de binnenkant van wie wij zijn. Over de ziel, de innerlijke werkelijkheid die ieder mens in zich draagt. Al zijn velen er zich niet van bewust dat zij een grote schat in zich meedragen. Die schat vraagt erom te worden opgegraven, uit religieuze verhalen, sprookjes, dromen, mythen. Door te luisteren naar de stem van de ziel.
Kunst, liefde en religie spreken de taal van de ziel. Dat is de taal van mythen, dromen en sprookjes. Altijd in beelden. Die dieper reiken dan de taal van feiten en cijfers. Door religieuze verhalen (weer) als mythen te lezen, krijgen we zicht op de werkelijkheid waar religie over gaat: ons eigen innerlijk, de ziel.
Geïnspireerd door het werk van Carl Jung en de mythologie van Joseph Campbell vertelt Harm Knoop in "Leef je eigen mythe"  over zijn weg door religie en leven. Voor hem vallen die twee – religie en leven –samen en ook in een bedding die het besef en de vreugde oproept dat wij het grootste mysterie van het bestaan in onszelf meedragen: wij zijn dat zélf, dat mysterie. En we kunnen het ontsluiten en vruchtbaar maken voor het grote geheel. Wanneer we onze eigen mythe opgraven en gaan verstaan. En we onze eigen mythe gaan leven.
In het Jung-college neemt Harm Knoop je mee in de wereld van de mythen, sprookjes en dromen. Niet alleen omdat het een spannende wereld is, maar vooral omdat het niet anders kan dat jij dan jouw eigen mythe gaat zoeken en creëren.


Over Harm Knoop

Harm Knoop (1954) is theoloog. Is de schrijver van het boek "Leef je eigen mythe". Hij werkt met vrijmoedigheid als voorganger, als trainer, coach, inspirator, vertrouwenspersoon, docent. Hij heeft gedoceerd aan de Hogeschool Geesteswetenschappen Utrecht. Over Jung en Jungiana.
De schat in het binnenste van mensen helpen vinden, opgraven, ontsluiten. Dat is zijn mythe en missie. Daar krijgt hij geen genoeg van. Hij schreef "Leef je eigen mythe" in 2012; over religie, mythen en ons zelf.
Zie www.harmknoop.nl

 

 

Zondag 19 november 2017  12:00 - 16:00 uur

Entree: 35 euro (Studenten 25 euro)

Locatie: Brouwersgracht 270A, Amsterdam 

Hier aanmelden